Du är här

Enkelriktat

Enkelriktat

Utgivningsår: 
2009
Sidor: 
184
ISBN: 
978-91-85653-38-6
Häftad

Det verkliga karaktärsprovet för oss moderna människor är hur vi väljer att hantera en samtid vars huvudsakliga ingredienser är humbug och löjligheter. En möjlighet är att kapitulera, hålla masken och försöka ta samtiden på allvar. En annan är att köpa sig ett större gods, säga upp sina prenumerationer, koppla ur parabolantennen och på alla sätt bygga barrikader mot de horder som i skydd av en mental allemansrätt trampar ned all rim och reson.

Men om man varken är förrädare eller miljardär finns egentligen bara ett alternativ: att stå kvar mitt i strömmen och med gott humör påpeka att den är en kloak.

Det är denna heroiska uppgift Riber Hansson och Johan Hakelius tagit sig an i bild och text. Bara här finns en ingående analys av vår förste svarte statsminister, Fredrik Reinfeldt, av den franska malligheten och Thomas Östros slående likhet med Ramses den II:s mumie. Bara här får ni veta vad den ryska gasledningen genom Östersjön verkligen är till för och varför det är en god idé att skära öronen av alla journalister.

Det är möjligt att Riber Hansson och Johan Hakelius är de sista vettiga svenskarna. Ja, och så du som läser detta, förstås. Det är därför du behöver den här boken. Och kom ihåg: varje meddelande om att motståndet skall uppges är falskt.