Du är här

Carina Dahl

Carina Dahl är född på 60-talet i Stockholm. Hon har i grunden en nautisk utbildning och lever sedan mer än 20 år tillbaka ombord på ett fullt fungerande fartyg hemmahörande på Skeppsholmen i Stockholms innerstad.

Under några år drev Carina en liten annonsbyrå och tog frilansuppdrag som copywriter innan hon började som manusförfattare åt bl.a SVT. Där fick hon så småningom det prestigefyllda uppdraget att skriva originalmanus till en egen julkalender - publiksuccén Dieselråttor & sjömansmöss som sändes 2002. Sedan dess har Carina ett fortsatt samarbete med SVT, men även med andra aktörer inom film och media. Hon har även skrivit barnboken Dieselråttor & sjömansmöss - Tro, hopp och kärlek med illustrationer av Per Åhlin.

Vintern 2006 tog Carina steget fullt ut och skrev romanenFamiljelyckan, som är den första av tre fristående delar. Historien är en varm, humoristisk och färgstark skröna författad i en anda av magisk realism.

I augusti 2009 släpptes Det stora svenska vemodet som är den andra delen i Carinas romantrilogi. Det är en storslagen vuxensaga som tar kärleken över könsgränserna in i en helt ny dimension. I Det stora svenska vemodet finns en bedövande smärtsam dramatik och omtumlande erotisk laddning som går rakt in i hjärtat.

Carina drivs av att skriva en form av litteratur som hon själv saknar i dagens Sverige. Någonting som kan liknas vid böcker som Garp och hans värld eller Hotell New Hampshire. Eller som hon själv väljer att sammanfatta sitt kall:
- Jag vill bara stoppa folk på gatan och säga åt dem: ”Kom och sätt er här i en ring, ska ni få höra!"

Carina har också mångårig erfarenhet som krönikör för en av landets ledande hästtidningar och familjen har i sin ägo ett flertal hästar för privat bruk. Hon har ett djupt rotat intresse för djur och natur och tog sin jägarexamen år 2007.

Dessutom är hon en flitig bloggare som beskriver vardagens händelser ur ett perspektiv man kanske aldrig har betraktat dem förr.